en
M.J. DE NIJS
DE NIJS CASTRICUM

Ontstaan van De Nijs

Als bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen in 1920 wordt opgericht, houdt de familie zich al twee generaties bezig met ‘metselwerk aan gemeente-eigendommen’. Na de oorlog is er volop werk en vanaf 1955 voert aannemer De Nijs grote utiliteitsprojecten uit in de regio en later door het hele land. In 1972 ontstaat de huidige BV, geleid door vier zonen van Matthias Jacobus de Nijs. In Amsterdam wordt veel renovatie- en restauratiewerk uitgevoerd. In 1988 komen de aandelen van de broers in handen van tien neven. Het bedrijf wordt een structuurvennootschap. Vanaf dat moment is er dan ook ondersteuning van een Raad van Commissarissen. Sinds 2013 is een geleidelijke overgang gaande naar een volgende generatie aandeelhouders.
De focus is gericht op de hoofdstad en de eigen regio. In onder meer Amsterdam realiseerde bouwbedrijf De Nijs de laatste jaren spraakmakende bouwprojecten. Bijvoorbeeld de Hermitage aan de Amstel en Filmmuseum ‘Eye’

De Nijs Castricum
De Nijs Castricum is ontstaan uit Jac de Nijs Castricum. In 2012 heeft Jac de Nijs Castricum het personeel van Aannemingsbedrijf C.G. de Nijs, gevestigd in Bakkum, overgenomen.
Half 2013 is het verbouwde kantoor in Bakkum in gebruik genomen en is de bedrijfsnaam veranderd in De Nijs Castricum.
Aansprekende projecten van De Nijs Castricum zijn Noord Hollands Archief en de Kleine Komedie.

RVF_8786___Version_3.jpg RVF_8832___Version_2.jpg
Uitgelicht

MVO

Voor De Nijs was de stap naar MVO-certificering geen grote; wel een logische.

Lees meer >

FSCĀ® Bouw & Hout Convenant

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV heeft het FSC® Bouw en Hout Convenant getekend.

Lees meer >

CONTACT
De Nijs Castricum
info@denijs.nl
0251 - 51 21 00