en
M.J. DE NIJS
DE NIJS CASTRICUM

Nieuws

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV tekent het FSC® Bouw en Hout Convenant 19-11-2013
Inmiddels hebben 16 bedrijven uit de bouw- en houtsector samen de handen inéén geslagen om toepassing van duurzaam gecertificeerd hout in bouwprojecten vanzelfsprekend te maken.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs tekende op 7 november het FSC® Bouw & Hout Convenant in het door hen gebouwde restaurant Loetje aan ’t IJ op het NDSM terrein. De ondertekening was georganiseerd op een bekende plek, Bouwbedrijf MJ de Nijs realiseerde hier onder andere Hiswa en het veelvuldig bekroonde project Kraanspoor. De aansluiting van MJ de Nijs bij het convenant is een logisch vervolg op de in het verleden ingezette koers op duurzaamheid.

Eerder tekenden 15 bekende bedrijven waaronder Heijmans, Koninklijke BAM Groep, Stiho en Koninklijke Dekker het convenant. Bouwbedrijf MJ de Nijs en de andere deelnemers gaan bewust een stap verder dan de dit jaar in werking getreden Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan. Samen met de andere bouwbedrijven in het convenant gaan zij zich inzetten om de vraag naar duurzaam hout te vergroten waarbij de houthandel ervoor zorgt dat die vraag altijd kan worden ingevuld. M.J. de Nijs zal uitsluitend nog gecertificeerd hout toepassen in bouwprojecten die in eigen beheer worden uitgevoerd en bij aanbestedingen offreren op basis van gecertificeerd duurzaam hout en houtproducten. Hierbij worden de door de Nederlandse overheid gestelde richtlijnen voor het duurzaam inkopen van hout gevolgd.

“Deze koplopers vinden toepassing van gecertificeerd duurzaam hout vanzelfsprekend. En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC® Nederland

Februari 2019:
Door omstandigheden is Bouwbedrijf De Nijs tijdelijk niet in staat het FSC certificaat te voeren. Wij zullen in overleg met de betrokken instanties op korte termijn de maatregelen treffen die nodig zijn om dat wel weer te kunnen doen.
 


naar het nieuwsoverzicht
Uitgelicht

MVO

Voor De Nijs was de stap naar MVO-certificering geen grote; wel een logische.

Lees meer >

FSC® Bouw & Hout Convenant

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV heeft het FSC® Bouw en Hout Convenant getekend.

Lees meer >

CONTACT
M.J. de Nijs en Zonen
info@denijs.nl
0226 - 39 70 00