en
M.J. DE NIJS
DE NIJS CASTRICUM

Nieuws

Missiehuis in Hoorn: groen licht voor plannen De Nijs.21-02-2018
Het was een lange adem maar na ruim twaalf jaar is het MJ de Nijs Projectontwikkeling BV gelukt om gemeentelijke instemming te krijgen voor de plannen betreffende het voormalige Missiehuis aan de Blauwe Berg in Hoorn. De Hoornse raad heeft ons plan voor renovatie van het monumentale gebouw met het omliggende landgoed en de nieuwbouw van vier appartementgebouwen onlangs vastgesteld. Er gaat weer gewoond, gestudeerd, gewandeld, gelachen, gepraat, kortom: gelééfd worden op deze bijzondere plek!
De Nijs verwierf het landgoed in 2005 en was aanvankelijk van plan hier een school en kantoren te huisvesten. De plannen ontwikkelden zich echter steeds meer in de richting van de oorsprong van het Misshiehuis: een plek om te verblijven, waar mensen leven, recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. Passend in een duurzame toekomst, groen en gasloos.
Architect Rudy Uytenhaak en landschapsarchitect Copijn schetsten het plan waarvoor De Nijs nu groen licht heeft. Wij gaan de plannen verder uitwerken in een definitief ontwerp en verwachten na de zomer met de verkoop van de nieuwbouw appartementen en aansluitend misschien nog dit jaar met de bouw te kunnen starten. De verwachte oplevering is in de tweede helft van 2020.

naar het nieuwsoverzicht
Uitgelicht

MVO

Voor De Nijs was de stap naar MVO-certificering geen grote; wel een logische.

Lees meer >

FSCĀ® Bouw & Hout Convenant

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV heeft het FSC® Bouw en Hout Convenant getekend.

Lees meer >

CONTACT
M.J. de Nijs en Zonen
info@denijs.nl
0226 - 39 70 00